Om Ålakademin

Ålakademin startades 1994 och i Ålakademins stadgar står:

”…som syfte att värna ålen, ålfisket, traditionerna kring fisket, den speciella matlagning som ålen är grund för och den tradition som ålagillen utgör.

Ålakademins arbetsområde skall vara ålens livsbetingelser, miljöfrågor, ekonomiska frågor, kustens kulturmiljö, arbetsfrågor för ålfiskarna mm.
Intresset för ålen och ålfisket skall bland annat främjas genom att akademin årligen utser en Ålakung eller Åladrottning”.

Utmärkelsen Ålakung/Åladrottning ges därför till personer som på ett mycket välförtjänt sätt arbetar för ålens fortlevnad och därför får denna utmärkelse för sitt arbete samt för att sprida kunskap om hans/hennes insatser.

Under de senaste åren har Ålakademins arbete nästan uteslutande inriktat sig på åtgärder för ålens fortlevnad.INFORMATION FRÅN ÅLAKADEMIN

Läs de senaste inläggen till höger.

Ålabodsvandring 26 juni 2017.

Nu är det dags för årets ålabodsvandring. För tjugoförsta året i rad arrangeras Ålabodsvandringen. I år det etapp nr 6; Holmaboden till Haväng

Start: Holmaboden...

Kallelse till Årsmöte

Kallelse till årsmöte i Ålakademin

Ålakademins medlemmar med respektive inbjuds härmed till Ålakademins årsmöte i Täppetboden, onsdagen den 30 mars kl 19:00.

• Sedvanliga årsmötesförhandlingar. • Lekamlig...

Tack för senast. Se bilder från halvdagsseminariet 11 november.

Tack alla som var här. Över 120 gäster lyssnade till föreläsningar av våra intressanta föreläsare. Kortfattat, målmedvetet och informativt. Du kan se några bilder här från...